Over ons

Cafe-Zaal Royal en Any Tyme De Keizer Snack & Dine

Mill is een klein Brabants dorp in een bosrijke omgeving met diverse fiets- en wandelroutes aan de rand van een stiltegebied. Brabant op z’n groenst, met alles nog op zijn plek. In de Kerkstraat staat zelfs nog de kerk én… het opmerkelijke horecabedrijf van de familie Van Thiel. Een café met zaal en een snackbar AnyTyme De Keizer. De combinatie loopt als een trein. Maar wat even werkzaam is voor het succes en de goede naam in de wijde regio, dat zijn de ondernemers zélf die het bedrijf in 34 jaar tijd gemaakt hebben tot wat het nu is. Ze hebben een groot aantal verschillende bedrijfsactiviteiten opgezet, omdat ze zo verschrikkelijk veel plezier in hun werk hebben. “In ons vak moet je werken met hart en ziel!”, zeggen Broer en Ineke van Thiel.

Geschiedenis

Al drie generaties Keijzers dragen bij aan de reputatie van het bedrijf. De grootvader van Ineke had op deze locatie een zaal voor 150 man. Mét bioscoop, de eerste en enige in het dorp. De zaal deed ook dienst bij rouw en trouw, bij carnaval en kermis. Grootvader verhuurde daarnaast danstenten en runde een winkel Keijzers Bazar. In 1976 komen Ineke’s ouders in de zaak en beginnen het café. Om de 400 regelmatige bingogasten hun hartige hap te bezorgen, richt Keijzers junior een snackbar in. Ineke werkt al mee in het bedrijf als ze kennis krijgt aan Broer. Hij moet maar meewerken, vinden Ineke’s ouders. Broer heeft daar geen probleem mee, want hij is als jonge gast al ruimschoots vertrouwd met het horecavak. 

Door de opkomst van de video verdwijnt de biosfunctie van de zaal en dient de noodzaak zich aan voor een nieuwe aankleding en een nieuwe toilet-unit. De verbouwing die Broer en Ineke uitvoeren resulteert direct in een betere bezetting. In december 1985 nemen ze de zaak over en verbeteren elk jaar wel iets aan het gehele bedrijf. “De zaal is nog steeds een leuke toevoeging voor ons bedrijf”, legt Broer uit. “Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er activiteiten zijn. Tafeltennis, biljarten, EHBO, vergaderingen. Veel feesten, partijen en recepties in het weekend”. Verder zijn er diverse keren per jaar grote evenementen, zoals een balpen-ruilbeurs, de accordeondag, en de vakantiejaarmarkt, biljarttoernooi voor ouderen, En niet te vergeten de maandelijkse bluesavonden in de wintermaanden, waar ze van heinde en verre op af komen.

Schuiven naar boven